Magamról: 1947-ben Újpesten születtem. A hatvanas években Magyarországon még nemigen lehetett műanyag maketthez jutni, így a "csináld magad" mozgalom keretén belül élhette ki szenvedélyét, aki makettezésre adta a fejét.
Nálam a papír lett a fő anyag, még villanymotoros hajót is építettem (United States) kb. 1 m hosszút, ki volt világítva és olajfestékkel impregnáltam. A hetvenes években a gyermekeimnek gyártottam mindenféle játékot papírból, amiket manapság tesznek tönkre az unokáim.
A kilencvenes években a fénymásoló adott lehetőséget arra, hogy sokszorosítani lehessen viszonylag olcsón, ezáltal lehetővé vált, hogy másokkal is megosszam a papír-makettezés örömeit. A színes fénymásolás a mai napig sem olcsó, ezért ceruzával színezhető szetteket készítettem. Néha sablonnal, festékszóróval tettem színessé a szetteket és az ezüst spray finom használatával, valamint a plexi kabintetővel a nagykanizsai iskolások körében sikeresen üzleteltem makettjeimmel, még KERMI engedélyem is volt.
Egy éve a SULINET jóvoltából vett számítógép, nyomtató és szkenner új lehetőséget teremtett. Felújítottam régi makettjeimet és újabbak alkotására is ösztönzött. Az INGYENWEB pedig arra, hogy minden érdeklődő hozzáférhessen. A világhálón sok makett található, de MAGYAR még nem. Szívesen eladom eddigi munkáimat, ha valaki kedvet kapna a terjesztésükre. Én a számítástechnikához nem igazán értek, az Internetre is baráti segítséggel tudtam feltölteni az oldalt.
Köszönetet mondok azoknak, akik eddigi munkámban ötlettel, lehetőséggel, vagy erkölcsileg segítettek: Királyhidi Lászlónak (1967-68, MHN - Fegyelmező Zászlóalj Őrszázad, Rákospalota), Horváth Ferencnek (Hunyadi Általános Iskola, Nagykanizsa - igazgatója), Lengyák Istvánnak (Hevesi Általános Iskola, Nagykanizsa - tanára), a TOM-CAT Játék és Makett Bolt vezetőjének. Vigh Dávidnak (www.gr4ss.com), hogy felsegített a netre.
Nagykanizsa, 2005. december 14.
Szigetvári Péter Pál

Vendégkönyv